1 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet 40 cl water en de griessuiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en leg er de peren in. Ze moeten tegen elkaar liggen. def af en laat 15 tot 20 min koken. De peren moeten binnenin helemaal gekookt zijn. Verwijder de peren en laat ze afkoelen. Smeer een taartvorm van 28 cm diam, in met boter, verspreid het deeg en prik in de bodem met een vork. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een waterbad. Giet de gesmolten chcocolade op de taartbodem.
2 Snij de peren in twee, verwijder het binnenste en de pitten, snij ze in reepjes, maar zorg dat alles aan elkaar blijft vasthangen. Schik de halve peren op de taartboden en duw er zachtjes op, zodat ze in een waaier opengaan. Klop de eieren met de melk en de room. Giet deze bereiding op de peren en laat 40 min bakken in de warme oven. De bovenkant moet goudgeel zien. Strooi de kristalsuiker over de taart en zet ze terug in de oven tot er zich een karamel vormt op het oppervlak. Wacht 5 min, haal de taart uit de vorm, leg ze op een dienschotel en eet ze op terwijl ze nog half warm is.