Zoek
Citroencake
8
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr boter
200 gr suiker
125 gr bloem
125 gr maizena plus
1/2 koffielepel bakpoeder
4 eieren
snufje zout
sap van een halve citroen
de schil van 1 citroen
Bereiding
1
De bloem mengen met de maizena en het bakpoeder
2
De boter tot room roeren. De suiker, de eieren (één voor één), het sap en de geraspte schil toevoegen.
3
Alles goed mengen (met houten lepel of mixer)
4
De bloem mengeling en het zout toevoegen en alles luchtig kloppen
5
Het deeg in een bebotertde cakevorm gieten en in een warme oven ongeveer 40 min bakken (180°C)
6
De cake nog warm op een rooster storten.
7
Het afgekoelde gebak met glaceersuiker bestrooien
Citroencake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Citroencake van griesmeel met lauwwarm fruit
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Citroencake van griesmeel met lauwwarm fruit
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept