Knapperig gebakje met chocolade

4
78 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 3 Breng in een kookpan de melk, de room en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 4 Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
  • 5 Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
  • 6 Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
  • 7 Voeg ten slotte de melk, room en Solo vloeibaar toe.
  • 8 Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
  • 9 Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad. 1
  • 0 Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C. 1
  • 1 Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe. 1
  • 2 Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn). 1
  • 3 Dien onmiddellijk op.

Knapperig gebakje met chocolade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept