Zoek
Knapperig gebakje met chocolade
4
78 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g kumquats in fijne schijfjes gesneden
100 g fijne griessuiker
2 dl water
120 g chocolade (fijngestampt)
3 eetlepels volle melk
5 eetlepels light room
75 g Solo
2 eieren
50 g honing
35 g bloem
4 gebakjes van 10 cm doorsnede van knapperig gesuikerd deeg
Bereiding
1
Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
2
Smelt de chocolade au bain-marie.
3
Breng in een kookpan de melk, de room en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4
Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
5
Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
6
Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
7
Voeg ten slotte de melk, room en Solo vloeibaar toe.
8
Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
9
Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad. 1
0
Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C. 1
1
Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe. 1
2
Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn). 1
3
Dien onmiddellijk op.
Knapperig gebakje met chocolade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept
Filokaneelkoekjes met kwark
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept