Boekweitpannenkoek met spek en siroop

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Meng de witte bloem met dezelfde hoeveelheid van het boekweitmeel. Indien je het deeg maakt voor de dag nadien: Je lost 10 gr gist op in een beetje lauw water en een soeplepel suiker, Dit mengsel giet je, samen met een losgeklopt ei over het meel dat, samen met een hoeveelheid water, daardoor krijg je een lopend beslag. Laat dit deeg een nacht rusten Deeg voor onmiddellijk gebruik: Giet over het mengsel van de witte bloem en het boekweitdeeg water en meng dit samen met de soeplepel suiker en een snuifje zout, en het losgeklopte ei, meng alles met een hoeveelheid water tot het deeg lopend is. Bak het spek in een hete pan en giet daarover het deeg, als het gebakken is draai je het deeg om zodat ook de andere kant kan bakken en dien warm op, met wat perensiroop.

Boekweitpannenkoek met spek en siroop is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pannenkoek Buffet
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept