1 De eerste vijf ingrediënten zijn voor de bodem, de andere voor de vulling!
2 Zeef voor het deeg de bloem en het cacaopoeder, verdeel de boter erover en meng met twee messen tot een kruimelig geheel. Voeg de suiker en het koude water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Leg het deeg een halfuur in de koelkast. Bekleed daarna een springvorm met het deeg en bak het met een noodvulling van gedroogde peulvruchten (om te vermijden dat het deeg omhoog komt) 15 minuten voor op ca. 180 °C en daarna nog 10 minuten zonder noodvulling.
3 Klop voor de vulling eerst de boter en suiker door elkaar en klop daarna een voor een de eieren er door met de cacao. Voeg de gesmolten chocolade en ongeslagen room toe en schenk dit in de voorgebakken deegbodem. Bak de mudpie ca. 45 minuten bij 170 °C of tot de vulling stevig is. Serveer koud en garneer eventueel met slagroom.