1 Maak een deeg in een kom ,de bloem en de suiker (110 g)en de boter door de vingers te wrijven totdat boter verdeeld is in het mengsel. Voeg dan het ei toe en kneed een deeg die je inpakt in folie en gedurende 1 uur wegzet in de koelkast.
2 Schil de appels en achtel ze, met behulp van een moulinex maak je de Cranberrys klein opgepast geen puree van maken het moeten noch stukjes zijn. Voeg hierbij de suiker (60 g) de sinasschil en kaneel. Goed mengem.
3 Pak een springvorm van 24 cm ø. Rol 1/3 van het deeg uit voor de bodem 1/3 voor de randen en 1/3 voor het deksel.
4 Doe 2 el paneermeel op de bodem van de vorm en giet het appel-cranberry-mengsel erin. Maak glad.
5 Maak van 1/3 deel deeg een deksel en leg op het fruit
6 Kwast ei op het deeg.
7 Bak de taart ca. 50 minuten op 175ºC. Eventueel afdekken
8 Je eet deze taart het best met slagroom of vanillesaus