1 Breek het brood in stukjes ( niet te klein of te groot ) , giet hierover de lauw geworden koffie en laat dit mengsel ongeveer een 15 min. weken.Kneed het mengsel daarna tot je een dikke brij verkrijgt.Kluts de eieren in een kom en voeg de andere ingrediënten toe , meng tot je een homogene massa bekomt.Voeg dit bij het broodmengsel en roer alles goed door elkaar.Beboter een vuurvaste ( ronde springvorm) met voldoende solo ( bakken en braden ).Giet dit alles in de bakvorm en laat dit gedurende +/- 45 min. in een op 200°C voorverwarmde oven bakken.Laat het resultaat enige tijd afkoelen en open voorzichtig de bakvorm ( de ring ).Na een tijdje later omdraaien en de bodem voorzichtig verwijderen.Tijdens het afkoelen de bodding regelmatig omkeren tot op kamertemperatuur.Tip 1 - De koffie kan eventueel gearomatiseerd worden met cacaopoeder.Tip 2 - Eventueel kan men i.p.v 1/2 l koffie te nemen, ook 1/4 l koffie en 1/4 l melk nemen.Eet smakelik
Vlaamsche Bodding ( Broodpudding) is een recept van Solo Open Kitchen