Vanillemascarpone met siroop van peren

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Crumble
  • 2 Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 3 Meng de Solo Vloeibaar met de suiker, de eierdooier en een snufje zout.
  • 4 Doe dit alles in het kuiltje in het midden van de bloem en kneed tot een homogene massa.
  • 5 Voeg er de melk aan toe.
  • 6 Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast en rol het daarna uit in de gewenste dikte.
  • 7 Steek er vormpjes uit en bak de koekjes goudbruin op 180°C in de oven.
  • 8 Mascarpone
  • 9 Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.1
  • 0 Haal de zaadjes uit een vanillestokje en voeg de zaadjes bij de mascarpone. Leg het vanillestokje opzij.1
  • 1 Meng dit alles goed tot een gladde massa.1
  • 2 Doe de suiker in een keteltje. Voeg er het water, de Luikse siroop, het vanillestokje en de kruidnagels aan toe en laat even opkoken.1
  • 3 Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in grove stukken en voeg ze aan de siroop toe.1
  • 4 Laat nog even opkoken tot je een siroop krijgt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen.1
  • 5 Opdienen1
  • 6 Serveer een grote lepel van de mascarpone en overgiet met de siroop en de peren.1
  • 7 Plet de zandkoekjes tot crumble en bestrooi hiermee je dessert.1
  • 8 Werk af met een takje munt, de vanillestokjes en wat blauwe bosbessen.1
  • 9

Vanillemascarpone met siroop van peren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbei-kerstmannetjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met mascarpone en fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept