Clafoutis van ananas

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de ananas uit blik uitlekken, hou 2 eetlepels sap apart. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng de bloem met de kokospoeder, bloemsuiker en een snuifje zout. Voeg er de losgeklopte eieren bij, de gesmolten boter, melk en de room aan toe. Roer goed. Laat 1/2 uur rusten. Bak de ananasplakjes in wat boter, strooi er nog wat bloemsuiker over en laat karamelliseren. Beboter 4 ovenschaaltjes en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de potjes, leg in elk schoteltje 2 plakjes ananas en zet ze 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.

Clafoutis van ananas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept