Saffraangebakjes

4
105 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe.
  • 2 Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe.
  • 3 Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg loskomt van de kom.
  • 4 Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met een doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • 5 Kneed het deeg nogmaals door tot het elastisch is.
  • 6 Maak achtvormige gebakjes met het deeg en werk ze af met enkele rozijnen (zie foto).
  • 7 Leg de gebakjes op bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn in grootte.
  • 8 Bak de gebakjes 30 minuten op 225 °C. Bestrijk de gebakjes met het andere ei en bak ze nogmaals 5 à 10 minuten.
  • 9 Laat de gebakjes afkoelen onder een doek alvorens ze op te dienen.

Saffraangebakjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker