Zoek
Saffraangebakjes
4
105 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
175 g Solo
0.5 l melk
50 g gist
0.5 koffielepel zout
115 g suiker
1 g saffraan
2 eieren
50 g rozijnen
300 g bloem
Bereiding
1
Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe.
2
Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe.
3
Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg loskomt van de kom.
4
Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met een doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5
Kneed het deeg nogmaals door tot het elastisch is.
6
Maak achtvormige gebakjes met het deeg en werk ze af met enkele rozijnen (zie foto).
7
Leg de gebakjes op bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn in grootte.
8
Bak de gebakjes 30 minuten op 225 °C. Bestrijk de gebakjes met het andere ei en bak ze nogmaals 5 à 10 minuten.
9
Laat de gebakjes afkoelen onder een doek alvorens ze op te dienen.
Saffraangebakjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker