Knapperig Marokkaans taartje met amandelen

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen in de keukenmachine in stukjes. Rooster ze in een droge pan lichtbruin op zacht vuur. Doe de amandelen in een kom en meng ze met de kaneel en de suiker. Bestrijk de plakjes filodeeg licht met olie. Vet een springvorm in met Solo en leg een plakje deeg op de bodem. Strooi hier wat van het amandelmengsel over. Doe er een volgend filoplakje op en ga door tot alles op is. Eindig met deeg en smeer dat licht in met olie. Zet het taartje ongeveer een 15 minuten in de oven tot het goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij het taartje met een scherp broodmes in stukken en leg het op een dessertbord. Breng de melk aan de kook samen met de 3 eetlepels suiker, de honing en het sinaasappelsap. Giet de saus over het taartje en dien op.

Knapperig Marokkaans taartje met amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept