Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Crumble
  • 2 Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 3 Meng de Solo Vloeibaar met de suiker, de eierdooier en een snufje zout.
  • 4 Doe dit alles in het kuiltje in het midden van de bloem en kneed tot een homogene massa.
  • 5 Voeg er de melk aan toe.
  • 6 Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast en rol het daarna uit in de gewenste dikte.
  • 7 Steek er vormpjes uit en bak de koekjes goudbruin op 180°C in de oven.
  • 8 Mascarpone
  • 9 Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker. 1
  • 0 Haal de zaadjes uit de vanillestok en voeg de zaadjes bij de mascarpone.1
  • 1 Meng dit alles goed tot een gladde massa.1
  • 2 Doe de suiker in een keteltje. Voeg er het water, de Luikse siroop, de vanillestok en de kruidnagels aan toe en laat even opkoken.1
  • 3 Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in grove stukken en voeg ze aan de siroop toe. 1
  • 4 Laat nog even opkoken tot je een siroop krijgt. Haal de kom van het vuur en laat afkoelen.1
  • 5 Opdienen1
  • 6 Serveer een grote lepel van de mascarpone en overgiet ze met de siroop en de peren.1
  • 7 Plet de zandkoekjes tot crumble en bestrooi hiermee je dessert.1
  • 8 Werk af met een takje munt, een vanillestokje en wat blauwe bosbessen.

Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanillemascarpone met siroop van doyenneperen
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Konijnenruggetje Met Gestoofde Peertjes Met Tijm
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbei-kerstmannetjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met mascarpone en fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept