Ricotta-ananastaart

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Smeer de boter op de bodem en de opstaande rand van een taart- of springvorm van ca. 20cm diameter. Doe de kruimels erin en schud de vorm rond tot bodem en rand goed bedekt zijn.
  • 3 Vermeng de suiker en de maïzena in een grote kom. Doe er de ricotta, eieren, room, citroenschil en vanille bij en klop alles dooreen tot een smeuïg mengsel. (Verschiet niet, het mengsel is héél erg lopend.) Giet dit in de taartvorm.
  • 4 Bak gedurende 40 minuten op 200°C, tot de taart stevig is aan de rand, maar nog een beetje zacht in het midden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
  • 5 Voor de deklaag giet je eerst de ananas af, maar je bewaart ½ kop van het sap. Snij de ananas in kleine stukjes. Roer de suiker en de maïzena door elkaar in een sauspan. Doe er het ananassap en het sap van de citroen doorheen. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken tot de saus dik wordt. Doe er de stukjes ananas bij. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  • 6 Strijk de ananasmengeling over de taart. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast voor je opdient.

Ricotta-ananastaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kokos-ananastaart
2 uur-
Bekijk recept
Ananastaartje met smeltchocolade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokante ananastaart met chocolade
1 uur-
Bekijk recept
Omgekeerde ananastaart met kokos
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept