Gebakken banaan

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de room en de melk op met de pindapasta en de suiker. Meng er voorzichtig de chocolade onder en laat dit alles opstijven in de koeling.
  • 2 Mix de pindanoten en de bananenchips op de pulsestand van de foodprocessor.
  • 3 Laat voor de saus de suiker karameliseren, neem de suiker van het vuur wanneer deze goudbruin kleurt. Wacht een minuut en blus nu de karamel met het water. Laat dit eventueel nog even loskoken. Voeg er de room aan toe en tenslotte de Solo. Opgelet, de karamelsaus moet daarvoor nog warm zijn, maar niet kokend.
  • 4 Neem de helft van de nog warme saus en meng hier de chocolade bij. Laat beide sauzen afkoelen.
  • 5 Vorm de chocolade met behulp van twee eetlepels tot quenelles en rol telkens 1 quenelle door de banaan-pindamengeling.
  • 6 Bak de bananen goudbruin in een antiaanbakpan in een weinig Solo.
  • 7 Schik ze op de borden en verdeel er de quenelles van panna cotta over.
  • 8 Maak een mooie tekening met de twee verschillende sauzen en werk eventueel het bord mooi af met gefruite spaghettisliertjes.

Gebakken banaan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept