Clafoutis met vijgen

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de vijgen en snij ze in de hoogte in vieren.
  • 2 Zet een pannetje op het vuur en laat er een klontje Solo in uitsmelten. Doe de vijgen in de pan. Laat 10 minuten zacht stoven tot een dikke vijgenpap met brokken is ontstaan.
  • 3 Vet de taartvorm lichtjes in met Solo. Verdeel de vijgencompote over de bodem.
  • 4 Meng de bloem, de eieren, de melk, de suiker en een snuifje zout met een garde tot een mooi lopend deeg is ontstaan.
  • 5 Giet het deeg over de vijgencompote.
  • 6 Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180°C.

Clafoutis met vijgen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept