Clafoutis

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°. Vet de vorm in.
  • 2 Klop in een kom de eieren samen met de suiker schuimig (gebruik een garde, een keukenmachine of mixer). Klop de bloem door het suiker en ei-mengsel
  • 3 Doe de melk en het zout er bij en klop door tot er een glad beslag ontstaan is.
  • 4 Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm: Net genoeg om de bodem mee te bedekken - circa 1/2 centimeter, draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.
  • 5 Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is - de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn. Haal de vorm met het gestolde beslag uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag.
  • 6 Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is, in het midden van de oven in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak zo nodig wat langer).
  • 7 Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.
  • 8 U kunt eventueel kirsch of andere drank aan het deeg toevoegen, of de kersen marineren in de kirsch.

Clafoutis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept