2 Klop in een kom de eieren samen met de suiker schuimig (gebruik een garde, een keukenmachine of mixer). Klop de bloem door het suiker en ei-mengsel
3 Doe de melk en het zout er bij en klop door tot er een glad beslag ontstaan is.
4 Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm: Net genoeg om de bodem mee te bedekken - circa 1/2 centimeter, draai even met de vorm zo dat het beslag goed uitloopt.
5 Zet de vorm (circa 5 minuten) in de oven tot het beslag gestold is - de oven hoeft hiervoor nog niet op temperatuur te zijn. Haal de vorm met het gestolde beslag uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag.
6 Giet de rest van het beslag over de kersen en bak de clafoutis, als de oven op temperatuur is, in het midden van de oven in circa 40 - 45 minuten gaar en goudbruin (een mes dat er midden in gestoken wordt moet er schoon uit komen, bak zo nodig wat langer).
7 Laat de clafoutis buiten de oven tot lauw af koelen en bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met poedersuiker.
8 U kunt eventueel kirsch of andere drank aan het deeg toevoegen, of de kersen marineren in de kirsch.