Chocoladetaart met peren

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°.
  • 2 Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis, snij in de lengte in plakjes.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
  • 4 Breek 1 volledig ei in een mengkom en voeg er 2 eierdooiers aan toe, bewaar het eiwit.
  • 5 Doe de suiker en de vanillesuiker bij het ei en de dooiers in de mengkom en klop tot het mengsel dik, wit en schuimig is en in volume verdrievoudigd. Doe er de rum bij en klop nog even op. Spatel de gesmolten chocolade en de malse boter door het mengsel en meng tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
  • 6 Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (liefst met losse bodem) van ongeveer 24 cm diameter. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de koekkruimels over het deeg en giet daarover het chocoladebeslag. Schik de peren erop met de punt naar het midden.
  • 7 Bestrooi met amandelschilfers en bak de taart 35 minuten.
  • 8 Serveer lauw of koud.

Chocoladetaart met peren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept