2 Laat de gelatine weken in ijskoud water, doe de room in een pan op een zacht vuurtje. Roer er de suiker door tot die opgelost is. Breng de crème aan de kook en laat 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg het vanille-extract toe. Knijp de gelatine uit en los ze al roerend op in het mengsel, verdeel de crème over 4 kommetjes. dek af met plastic folie en zet tenminste 6 uur in de ijskast.
3 > voor de peren
4 Boen de peren, snij er onderaan een plakje af, zodat ze blijven staan, bestrijk met boter en bestrooi met poedersuiker, zet ze rechtop in een ovenschotel en laat 30 min. garen in de op 180°C voorverwarmde oven. Overgiet ze zo nu en dan met de saus of wat extra boter
5 > voor de karamelsaus
6 Breng het water, het citroensap, de suiker en de steranijs aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het goudbruin is. verwijder de steranijs. Blus de karamel met een beetje water en laat afkoelen.
7 Dompel de kommetjes panna cotta in heet water en ontvorm ze op borden. Schik de warme peren erbij. Werk af met de karamelsaus en de steranijs.
Panna Cotta met gestoofde peer en karamelsaus is een recept van Solo Open Kitchen