Crumble met peer en chocolade

8
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren, verwijder de klokhuizen. Snij de peren in blokjes en besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren. Rasp de chocolade. Meng de blokjes peer met de chocolade, de suiker , de bloem en het kaneelpoeder.
  • 2 Doe de boter op kamertemperatuur in een kom, samen met de blonde kandijsuiker en de bloem. Kneed met de vingertoppen tot een brokkelig deeg. hou een derde van het deeg appart. plet en meng er met een vork de speculaasjes door.
  • 3 Bekleed een lage ovenschotel met bakpapier. Bedek de bodem met het speculaasdeeg.
  • 4 Leg daarop een laag van het peermengsel. Verkruimel het overblijvende deeg erbovenop.
  • 5 Zet de schotel ongeveer een uur in een op 180°C voorverwarmde oven, tot de crumble goudbruin kleurt. Serveer in de ovenschotel en verdeel in porties aan tafel.

Crumble met peer en chocolade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept