Zoek
chocolade marquise
8
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gram bittere chocolade
200 gram Solo Bakken & Braden
200 gram griessuiker
4 eieren
1 eetlepel Grand Marnier
chocoladeschilfers
een beetje bloemsuiker
rode vruchtensausje
crème anglaise
Bereiding
1
Dit recept heeft enkel een bain-marie nodig, er wordt verder niet gebakken! Een dag op voorhand klaarmaken!
2
Bekleed een bakblik zoals voor cake met vershoudfolie.
3
Smelt de chocolade in de bain-marie.
4
Voeg stukje voor stukje de solo bakken & braden toe, telkens roeren tot het helemaal gesmolten en opgenomen is.
5
Scheid de eierdooiers van het eiwit en houd het eiwit apart. Neem intussen de bain-marie van het vuur.
6
Meng één voor één de eierdooiers onder het chocolademengsel tot ze helemaal opgenomen zijn.
7
Voeg de griessuiker toe en meng.
8
Klop het eiwit op tot pieken.
9
Voeg de Grand Marnier toe aan het chocolademengsel en meng goed.1
0
Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel zodat het luchtig wordt.1
1
Giet de hele massa in het bakblik en plaats in de koelkast gedurende een nachtje.1
2
De volgende dag het bakblik omkeren op een schotel en de folie verwijderen. De taart versieren met wat bloemsuiker en chocoladeschilfers.1
3
Snjiden zoals cake en opdienen met een sausje van rode vruchten en crème anglaise.
chocolade marquise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Dominique Persoones marquise
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Marquise au chocolat
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
marquise au chocolat
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Marquise
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept