Zoek
Plattekaastaart met kersen
6
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gram ingemaakte kersen of krieken
500 gram plattekaas
1 appel cox of boscoop
4 eieren
6 eetlepels suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eetlepels maïsbloem
5 eetlepels amandelschilfers
Bereiding
1
Laat de kersen goed uitlekken, schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij in schijfjes.
2
Splits de eieren en meng de dooiers met de suiker, vanillesuiker, plattekaas en maïsbloem. Roer goed onder elkaar.
3
Klop het eiwit stijf en hef het voorzichtig onder het kaasmengsel.
4
Doe de helft hiervan in een ingevette taartvorm (indien u siliconetaartvorm gebruikt is invetten niet nodig).
5
Schik er de kersen op en vervolgens de appelschijfjes.
6
Bedek met de overige helft van het deeg en bestrooi met geroosterde amandelschilfertjes.
7
Laat gedurende 17 minuten onafgedekt bakken op 60 % kookkracht in de microgolfoven.
8
Laat 2 minuten nagaren en je hebt snel een lekkere taart !
9
Voor sommigen zal deze taart misschien ietsje te zoet zijn maar dan kan je minder suiker toevoegen.
Plattekaastaart met kersen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min
Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min
Nagerecht
Bekijk recept