Mousse van Baileys

4
5 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Houd 1 el suiker apart. Doe de rest van de suiker samen met 1 el water in een steelpannetje. Verwarm het op middelmatig vuur totdat de suiker opgelost is. Kook daarna nog even flink door; ongeveer 1 minuut of tot er een stroopachtige substantie ontstaat (niet laten caramelliseren).
  • 2 Klop het eiwit van 1 ei stijf. Roer vervolgens voorzichtig de suikersiroop door het opgeklopte eiwit.
  • 3 Doe 3 x eigeel, 1 el suiker en de Baileys in een hittebestendige schaal en zet het in een pan met licht kokend water. Roer ongeveer vijf minuten goed door tot er een dikke massa ontstaat. Doe de eiwitmix erbij en roer nog even door.
  • 4 Verdeel de mousse over 6 glazen en laat ze een aantal uren in de koelkast staan.
  • 5 Bestrooi voor het serveren met een beetje cacaopoeder.

Mousse van Baileys is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnoottiramisu
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Baileys snowball
5 min
Bekijk recept
Toast met baileys en bessensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
'ijstompoes' Met Baileys
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept