taartje van pruimen, pistache en amandel

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 tartelette:
  • 2 ------------
  • 3 50 g boter, 20 g suiker en 20 g amandelpoeder mengen met 1/2 losgeklopt ei, 100g bloem en een snuifje zout.
  • 4 Laat dit ten minste 5 uur rusten in de frigo ,anders gaat het breken. Je kan het deeg tot 4 weken in de frigo bewaren.
  • 5 Rol het uit en steek er vormpjes uit, leg ze in een tartelette vorm en zet 6 ' in een oven van 180 ° warme lucht.
  • 6 Creme patissière:
  • 7 --------------------------
  • 8 200 ml melk opkoeken met 1/4 vanillestok.
  • 9 Meng ondertussen 2 eierdooiers 50 g suiker en 15 g maïzena.1
  • 0 Voeg dit samen en laat nog 2 ' opkoken , blijf roeren en laat vlug afkoelen op ijswater.1
  • 1 Bolletjes:1
  • 2 -------------1
  • 3 Meng 20 g boter, 20 g bloem en 20 g bloemsuiker met elkaar en vorm bolletjes1
  • 4 crumble:1
  • 5 -------------1
  • 6 meng 50 g bloem 30 g boter, 15 g hazelnoten en 20 g suiker in een blender.1
  • 7 Strijk open op de mat van tupperware en zet 2 ' in de oven op 180 °, ondertussen moet je wel af en toe roeren zodat beide kanten kleuren. ( niet weglopen)1
  • 8 bewaar appart.1
  • 9 Taartje:2
  • 0 -----------taarten bodem vullen met de creme patissière, leg een halve pruim erop , strooi er gehakte pistache noten op en suiker en leg in het midden het bolletje.8 ' bakken in de oven 180 °, daarna kan je het eruit nemen en nadien nog eens 2 ' inde oven opwarmen op 180 ° juist voor je het opdient..Dresseer:--------------Schik op je bord en leg er de crumble naast met daarop een bolletje kaneelijs

taartje van pruimen, pistache en amandel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept