3 50 g boter, 20 g suiker en 20 g amandelpoeder mengen met 1/2 losgeklopt ei, 100g bloem en een snuifje zout.
4 Laat dit ten minste 5 uur rusten in de frigo ,anders gaat het breken. Je kan het deeg tot 4 weken in de frigo bewaren.
5 Rol het uit en steek er vormpjes uit, leg ze in een tartelette vorm en zet 6 ' in een oven van 180 ° warme lucht.
6 Creme patissière:
7 --------------------------
8 200 ml melk opkoeken met 1/4 vanillestok.
9 Meng ondertussen 2 eierdooiers 50 g suiker en 15 g maïzena.1
0 Voeg dit samen en laat nog 2 ' opkoken , blijf roeren en laat vlug afkoelen op ijswater.1
1 Bolletjes:1
2 -------------1
3 Meng 20 g boter, 20 g bloem en 20 g bloemsuiker met elkaar en vorm bolletjes1
4 crumble:1
5 -------------1
6 meng 50 g bloem 30 g boter, 15 g hazelnoten en 20 g suiker in een blender.1
7 Strijk open op de mat van tupperware en zet 2 ' in de oven op 180 °, ondertussen moet je wel af en toe roeren zodat beide kanten kleuren. ( niet weglopen)1
8 bewaar appart.1
9 Taartje:2
0 -----------taarten bodem vullen met de creme patissière, leg een halve pruim erop , strooi er gehakte pistache noten op en suiker en leg in het midden het bolletje.8 ' bakken in de oven 180 °, daarna kan je het eruit nemen en nadien nog eens 2 ' inde oven opwarmen op 180 ° juist voor je het opdient..Dresseer:--------------Schik op je bord en leg er de crumble naast met daarop een bolletje kaneelijs
taartje van pruimen, pistache en amandel is een recept van Solo Open Kitchen