Rabarber-rozijnentaart

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1) Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 2) Meng de bloem, de Solo, het zout en 40 g suiker in een kom en voeg er het water langzaam bij. Verspreid het deeg in een ingevette taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  • 3 3) Pel de rabarber en snij in blokjes van 1 cm. Laat 1 minuut koken in kokend water. Zeef en laat afkoelen.
  • 4 4) Kook de rozijnen met de rum en 30 g suiker 3 minuten. Laat afkoelen in de rum en zeef.
  • 5 5) Verspreid de rabarberblokjes en de rozijnen over het bladerdeeg.
  • 6 6) Meng 2 eieren met 20 cl room en 70 g suiker. Giet het mengsel over de rabarberblokjes.
  • 7 7) Bak de taart 25 à 30 minuten op 220°C in de oven goudbruin.

Rabarber-rozijnentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rozijnentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Mon Chou Rozijnentaart
30-60 min -
Bekijk recept
MON CHOU-ROZIJNENTAART
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept