1 Steek het bladerdeeg 20 minuten in diepvries en bak dan 20 minuten in de oven op 220°C.
2 Meng de melk en de zaadjes van een vanillestokje en kook zachtjes met de stok erin. Laaf afkoelen.
3 Meng de eierdooiers, de suiker en het zetmeel in een kom. Voeg de melk met de vanille langzaam toe. Doe alles terug in de pot en laat 2 minuten koken op middelmatig vuur tot het dikker wordt. Giet vervolgens in een kom en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje. Dit is de flan.
4 Mix de amandelen en de bloemsuiker. Voeg de afgekoelde flan toe en meng zachtjes.
5 Voeg de Solo, het volledige ei, het amandelextract en een snuifje zout bij de flan. Giet dit over het halfgebakken deeg.
6 Giet de kersen af en droog ze af met keukenpapier om zoveel mogelijk vloeistof te verwijderen. Leg de kersen overal in de flan.
7 Bak de taart 45 minuten in de oven.
8 Smeer de honing over de taart en bak nog 3 minuten. Laat afkoelen.