Carpaccio van ananas met passievruchtencoulis

6
36 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de coulis : vang in een steelpan de pitten en het sap van 4 passievruchten op, voeg de rietsuikerstroop en de vanillesuiker toe, breng aan de kook en laat de vruchten 5 minuten sudderen. Laat de bereiding daarna afkoelen.
  • 2 Zeef de coulis, voeg rum en limoensap toe, hou koel.
  • 3 Schil de ananas zorgvuldig en snij in zeer fijne schijfjes. Leg ze op een schotel, besprenkel met passievruchtencoulis, bedek de schotel met vershoudfolie en hou koel.
  • 4 Serveer de ananasschijfjes op borden. Verdeel de resterende coulis en de passievruchtenpitten over de ananas.
  • 5 Leg de geraspte kokos op een bord, schep bolletjes ijs en rol ze door de kokos. Leg ze op de borden en garneer met physalis. Dien op.
  • 6 Bespaar tijd en koop kant-en-klare coulis. U hoeft dan nog enkel rum en limoensap toe te voegen.

Carpaccio van ananas met passievruchtencoulis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

panna cotta met passievruchtencoulis
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pruimenslofjes met passievruchtencoulis
35 min
Bekijk recept
Mangosorbet Met Passievruchtencoulis
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsparfait Met Mandarine Napoleon
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept