1 Voor de coulis : vang in een steelpan de pitten en het sap van 4 passievruchten op, voeg de rietsuikerstroop en de vanillesuiker toe, breng aan de kook en laat de vruchten 5 minuten sudderen. Laat de bereiding daarna afkoelen.
2 Zeef de coulis, voeg rum en limoensap toe, hou koel.
3 Schil de ananas zorgvuldig en snij in zeer fijne schijfjes. Leg ze op een schotel, besprenkel met passievruchtencoulis, bedek de schotel met vershoudfolie en hou koel.
4 Serveer de ananasschijfjes op borden. Verdeel de resterende coulis en de passievruchtenpitten over de ananas.
5 Leg de geraspte kokos op een bord, schep bolletjes ijs en rol ze door de kokos. Leg ze op de borden en garneer met physalis. Dien op.
6 Bespaar tijd en koop kant-en-klare coulis. U hoeft dan nog enkel rum en limoensap toe te voegen.
Carpaccio van ananas met passievruchtencoulis is een recept van Solo Open Kitchen