bisquit met slagroom

12
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bisquit maken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met dit recept lukt het hopelijk wel. Scheid het wit van het geel van de 5 eieren. Klop de 5 eiwitten stijf in een grote kom met een elektrische klopper. Zorg voor een vetvrije kom. Doe er langzaam de 250 g suiker bij. Stop met kloppen wanneer alles stijf is maar nog niet brokkelt. Klop nu met de elektrische klopper de 5 eigelen tot ze lichtgeel en schuimig zijn. Leg de klopper nu weg en werk verder met de schuimspaan. Doe het eigeel bij het eiwit en meng het zeer zachtjes onder het wit zodat het wit niet slinkt. Wanneer dit voor ongeveer de helft gebeurd is mag de bloem erbij nadat ze eerst gezeefd is. Doe dit langzaam en voorzichtig zodat het wit niet in elkaar zakt. Neem een springvorm en beboter die en doen voorzichtig het deeg in de vorm. Bak op ongeveer 170° gedurende 30' in een voorverwarmde oven. Versieren kan als de bisquit is afgekoeld met opgeklopte room van 40% vet. Je kan de bisquit horizontaal doormidden snijden en slagroom op doen en eventueel fruit (oppassen voor veel vocht) en bovenop en langs de zijkanten ook slagroom smeren en naar hartelust verdieren met fruit. Boterroom kan ook, maar het wel zwaarden. Wat gesmolten chocolade, en kersen bezorgt je een heerlijke kirchentörte. Hmmmm. Hopelijk lukt het jullie. Succes !!!

bisquit met slagroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Arretjescake
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
zeer luchtige bisquit
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Snowcake
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnootbonbonnetjes
30-60 min -
Bekijk recept