1 Laat op een zacht vuur de witte chocolade smelten in de room. Zet van het vuur, laat 5 minuten afkoelen.
2 Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de fijne suiker, tot het in pieken rechtop blijf staan.
3 Voeg de dooier bij de gesmolten chocolade en roer goed glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse. Verdeel over hoge glaasjes. Zet in de koelkast.
4 Laat de bittere chocolade smelten met de room. Klop de dooiers wit schuimig met de suiker. Schenk er de gesmolten chocolade bij en roer goed glad.
5 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse.
6 Schep de bruine chocolademousse op de witte chocolademousse. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
7 Serveer met een chocoladestengel of een toef slagroom.