Duo chocolademousse

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat op een zacht vuur de witte chocolade smelten in de room. Zet van het vuur, laat 5 minuten afkoelen.
  • 2 Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de fijne suiker, tot het in pieken rechtop blijf staan.
  • 3 Voeg de dooier bij de gesmolten chocolade en roer goed glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse. Verdeel over hoge glaasjes. Zet in de koelkast.
  • 4 Laat de bittere chocolade smelten met de room. Klop de dooiers wit schuimig met de suiker. Schenk er de gesmolten chocolade bij en roer goed glad.
  • 5 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse.
  • 6 Schep de bruine chocolademousse op de witte chocolademousse. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  • 7 Serveer met een chocoladestengel of een toef slagroom.

Duo chocolademousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept