Citroen-kwarktaart

12
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - smelt de boter
  • 2
    - doe de biscuits in een plastic zakje en sluit het goed af, gebruik een deegrol om de koekjes fijn de malen
  • 3
    - houd 25 gr van de koekkruimels apart en giet de gesmolten boter al roerend door de overige 150 gr koekkruimels
  • 4
    - vet de bodem van een springvorm (26cm doorsnede) in met een beetje olie
  • 5
    - verdeel de kruimelmassa over de bodem en druk deze goed aan, laat dit ca 1 uur koud staan
  • 6
    - week de blaadjes gelatine in koud water, meng de karnemelk, de kwark en de suiker met de handmixer door elkaar totdat de massa mooi glad is
  • 7
    - schep vervolgens het citroensap erdoorheen, knijp de gelatine uit in een steelpan en smelt deze op laag vuur, roer 3-4 el van de kwarkcrème goed door de gelatine en schep dit mengsel door de rest van de crème
  • 8
    - zet het geheel ca 15 minuten koud weg tot het begint te geleren
  • 9
    - klop de slagroom stijf en schep deze voorzichtig door de kwarkcrème1
  • 0
    - verdeel de crème over de taartbodem en zet het geheel opnieuw minstens 5 uur koud weg1
  • 1
    - neem de springvorm weg en druk de bewaarde koekkruimels tegen de zijkant van de taart

Citroen-kwarktaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept