Zachte clafoutis van perziken

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontpit de bloedperziken en snij ze in partjes. Klop de melk op met het vanille-extract, de room en de eieren. Voeg de gezeefde bloem, de suiker en een snuifje zout toe en klop verder. Schik de stukken perzik in een ingevette gratineerschaal en overgiet ze met het mengsel. Bestrooi met pistachenoten en de rietsuiker en laat 35 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. De bovenkant van de clafoutis moet lichtbruin zijn en het deeg vast maar zacht.Tip: oorspronkelijk wordt clafoutis gemaakt met kersen (bij voorkeur niet ontpit) maar elke steenvrucht geeft een persoonlijke en originele toets aan dit familiedessert.

Zachte clafoutis van perziken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept