Speculoostaart met appel

6
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de speculoos fijn tot poeder en doe deze in een kom.
  • 2 Doe er de room bij en klop tot een geheel.
  • 3 Leg het bladerdeeg in een taartvorm (ingevet of met bakpapier) en giet hierop het room mengsel.
  • 4 Snij de appels in fijn blokjes en sneetjes en leg ze op het roommengsel. Bestrijk de appeltjes met het mengsel van eigeel en suiker.
  • 5 Bak de taart ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 180°.
  • 6 Als de taart klaar is laten afkoelen en daarna de abrikozenconfituur er over smeren.
  • 7 tip voor mezelf: voeg een eitje toe aan het roommengsel om het beter te laten stollen (eventueel met het eiwit op te kloppen om meer luchtigheid te geven aan de taart).
  • 8 2de tip aan mezelf: verwarm de room en dan lost de speculoos hierin op. Hoef je geen speculoos te verkruimelen.

Speculoostaart met appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

speculoostaart
50 min Nagerecht
Bekijk recept