Tarte Tatin met peer

8
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de suiker langzaam in een pan tot ze goudkleurig is. Roer de boter - op een laag vuurtje - door de suiker tot je een mooie karamel hebt. Verdeel die onmiddellijk over de bakvormpjes. (Of boter de bakvorm in, en voeg de suiker erbij...)
  • 2 Schil de peren en snijd ze in partjes. Verdeel de peren over de karamel en dek af met de ronden bladerdeeg (max. 2 mm dik).
  • 3 Prik de bladerdeeg in met een vork. Zet in een voorverwarmde oven van 220 °C gedurende 20 à 25 minuten of tot het bladerdeeg uitgebakken is. Haal de taartjes uit de oven en draai ze onmiddellijk om op een bakrooster.
  • 4 Tarte Tatin kan het best warm geserveerd worden en is superlekker met een bolletje vanille-ijs.

Tarte Tatin met peer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept