1 Doe de zeste en het sinaasappelsap in een pan, voeg er 20 g suiker aan toe en konfijt ze 20 min op zacht vuur. Laat uitlekken. Bekleed 4 taartvormpjes met boterhampapier. Rol het deeg uit en snij er 8 rondjes uit, iets groter dan de vormpjes. Prik in 4 van de rondjes gaatjes met een vork. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een pan, voeg er de halve appels en de rest van de suiker bij en laat in 5 min goudgeel kleuren. Leg de appels op de ingeprikte taartbodems, dek af met de andere deegrondjes en druk de randen aan. Smeer de taartjes in met eierdooier. Bak ze 25 min goudgeel in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal de taartjes uit de vormen en werk af met de gekonfijte sinaasappelschil.
Gekaramelliseerde taartjes met appel is een recept van Solo Open Kitchen