1 Maak een beslag van de boter, eiwitten, suiker, bloem en de pitjes van de vanillestok.
2 Maak rondjes van ongeveer 6CM doorsnede met het beslag, op een met boterpapier bedekte bakplaat. Bak deze gedurende 4 tot 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat de koekjes afkoelen en haal ze van de bakplaat.
3 Klop wat banketbakkersroom los en meng er dezelfde hoeveelheid geklopte room onder. Smaak af met amandelroom of amaretto.
4 Maak een torentje met het Eburonfruit, de koekjes en de room. Bouw het torentje zodanig op dat er kleurvariatie in zit.
5 Werk af met een mooi takje rode bes en een takje verse munt.
6 Schik de frambozencoulis naar eigen creativiteit op het bord.
7 TIP
8 Er mag ook vanillesuiker gebruikt worden als er geen vanillestok voorhanden is.
Torentje van vanillekoekjes en Eburon-zachtfruit is een recept van Solo Open Kitchen