2 leg bakpapier in een rechhoekige bakvorm (grootte hangt af van hoe dik je de brownies wil - zo'n 1,5cm dik vind ik prima)
3 Smelt de boter met de chocolade tot lopende massa en voeg er de koffie toe. (ik zelf neem een klein beetje water en voeg hier héél veel oploskoffie aan toe zoveel dat de koffie niet meer drinkbaar is op zich)
4 Mix het cacao poeder met de zelfrijzende bloem of de bloem + bakpoeder en de suiker. Voeg dit al roerend bij de chocoladeboter. Mix goed onder elkaar.
5 Klop de eieren los en voeg ze bij het deeg tot je een mooi smeuïg deeg hebt.
6 Giet het deeg in de bakvorm en bak ongeveer 25min. Indien je een dikkere laag hebt moet je iets langer laten bakken maar let op want het is snel te droog.
7 Prik er in met een breinaald: die moet er net niet droog uitkomen.
8 Laat alles afkoelen en vb een nachtje staan en snij dan in vierkantjes.
9 Je kan deze, net als ander koekjes, best bewaren in een tinnen blik. 1
0 Tip: je kan in het deeg ook nootjes verwerken of gedroogde kersen (tip van Jamie Oliver) of je kan er ook voor het bakken ook nog chocolade druppels over strooien. 1
1 Tip 2: kan je serveren als dessertje met een beetje crème fraiche waaraan je vb ook een klein beetje rum kan toevoegen of cognac.