Griekse yoghurtcake met citroen

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de boter en de suiker tot een luchtige massa. Klop er de citroenzeste, 2 el citroensap en de eidooiers door. Voeg de gezeefde bloem en de yoghurt toe. Klop de eiwitten stijf en spatel de sneeuw door het beslag. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de cake wat afkoelen in de vorm. Stort ze op een rooster. Maak een papje van de poedersuiker en de rest van het citroensap. Strijk het over de cake. Laat het glazuur hard worden en serveer de cake lauw.

Griekse yoghurtcake met citroen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept