1 Water en boter laten koken tot de boter weg is en er een snuifje zout bijdoen.
2 De bloem bijdoen en laten drogen op een middelmatig vuur tot er zich een film vormt op de wand van de kom.
3 Van het vuur nemen en er de eieren één voor één ondermengen,opgelet het ei moet helemaal opgenomen zijn in het deeg vooralleer er een ander ei bij mag,het mengen gebeurt met een spatel.
4 Het is de eerste keer een beetje raar om te mengen maar het ei word opgenomen door het deeg.
5 Het deeg is goed als het in een punt aan de spatel blijft hangen,mag er niet vanaf lopen.Het deeg in een spuitzak doen met ronde doeie en op bakpapier volgens de gewenste grote en vorm op bakpapier spuiten niet te dicht bij elkaar want ze vergroten 3x in volume.
6 In een voorverwarmde oven van 220° C met de deur op een kiertje ongv. 20 minuten afbakken.
7 Laten afkoelen en ofwel onmiddellijk verwerken of invriezen in een gesloten zak.
8 Dit deeg kan gebruikt worden voor eclairs groot of klein,soezen,zwaantjes,mokkagebakjes,..enz.