1 Biscuit maken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is. Met dit recept lukt het hopelijk wel. Scheid het wit van het geel van de 5 eieren. Klop de 5 eiwitten stijf in een grote kom met een elektrische klopper. Zorg voor een vetvrije kom. Doe er langzaam de 250 g suiker bij. Stop met kloppen wanneer alles stijf is maar nog niet brokkelt. Klop nu met de elektrische klopper de 5 eigelen tot ze lichtgeel en schuimig zijn. Leg de klopper nu weg en werk verder met de schuimspaan. Doe het eigeel bij het eiwit en meng het zeer zachtjes onder het wit zodat het wit niet slinkt. Wanneer dit voor ongeveer de helft gebeurd is mag de 250g bloem erbij nadat ze eerst gezeefd is. Doe dit langzaam en voorzichtig zodat het wit niet in elkaar zakt. Neem een springvorm en beboter die en doen voorzichtig het deeg in de vorm. Bak op ongeveer 170° gedurende 30' in een voorverwarmde oven. Versieren kan als de biscuit is afgekoeld met opgeklopte room van 40% vet. Je kan de biscuit horizontaal doormidden snijden en slagroom op doen en eventueel fruit (oppassen voor veel vocht) en bovenop en langs de zijkanten ook slagroom smeren en naar hartelust verdieren met fruit. Boterroom kan ook, maar het wel zwaarden. Wat gesmolten chocolade, en kersen bezorgt je een heerlijke kirchentörte. Hmmmm. Hopelijk lukt het jullie. Succes !!!