Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
  • 2 Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
  • 3 Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
  • 4 Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
  • 5 Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
  • 6 Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
  • 7 Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept