Zoek
Appeltaartje met marsepein
4
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
gewoon bladerdeeg (uit de winkel)
beetje calvados
marsepein of pasteibakkersroom
2-3 appels
1 losgeklopt ei
voor versiering : vanillesaus
griessuiker
kaneel
Bereiding
1
1
Bladerdeeg uitrollen.
2
2
Marsepein mengen met calvados (of pasteibakkersroom maken ipv marsepein is ook lekker)
3
3
Bladerdeeg uitsnijden in vorm van appel (best eerst een vorm uitknippen in karton, en dan op bladerdeeg leggen om uit te snijden)
4
4
Marsepein (met calvados) of pasteibakkersroom in het midden uitsmeren (randen vrijlaten zodat deze in de oven kunnen rijzen)
5
5
Met geschilde appeltjes trapsgewijs beleggen (zie foto)
6
6
Met mengsel van griessuiker en kaneel bestrooien
7
7
De randen van het deeg met borsteltje doreren (losgeklopt ei uitstrijken)
8
8
In oven bij 200° gedurende ongeveer 15 minuten bakken
9
9
Het warme appeltaartje met vanillesaus op warm bord schikken1
0
TIP: Ook lekker met bolletje kaneelijs erbij !!
Appeltaartje met marsepein is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept
Frans roquefort-appeltaartje
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Roomboterappeltaartje met 'n tic
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaartje
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Eierkoek-appeltaartje
10-20 min -
Bekijk recept