1 Vet 1 springvorm van 20 cm doorsnee in met boter. Verkruimel de gist in 1 kopje en voeg 50 g bloem en de melk toe. Roer tot de gist is opgelost, laat 40 minuten bij kamertemperatuur rijsen.
2 Maak op het werkvlak 1 berg van de resterende bloem met 1 kuiltje in het midden. Giet de gesmolten boter erin en voeg suiker,wat zout, gekonfijtte vruchtenn, sultana's, rozijnen, pijnboompitten en venkelzaad toe, gevolgd door het schuimige gistmengsel. Roer de ingrediënten in het kuiltjedoor elkaar en voeg Marsala en oranjebloesemwater toe.
3 Meng de bloem geleidelijk door de overige ingrediënten tot het 1 gelijkmatig mengsel is; kneed het deeg circa 1 halfuur tot het glad en soepel is. Misschien moet er nog wat lauw water bij. Vorm er 1 bal van en leg deze in de vorm. Laat hem afgedekt met 1 doek op 1 warme plaats 2 uur rijsen tot het volume is verdubbeld.
4 Verwarm de oven voor op 190°C. Kerf met 1 scherp mes 1 diep kruis in het deeg. Bak het 40 minuten, schakel de oven naar 150°C en bak nog 20 minuten.Laat het gebak in de vorm afkoelen.
5 Serveer het in plakken gesneden.
Pandolce Genovese (equivalent van Panettone uit is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië