SOS Piet - Aalsterse vlaai

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom - voeg de suiker en de melk toe - laat dit even weken en roer dan goed door met een garde - zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin - roer heel goed door tot er een binding ontstaat - doe het ei en eigeel in een schaal en voeg een scheut melk en het maiszetmeel toe - giet dit mee in de kookpot en roer goed door - giet dit mengsel in een bakvorm - versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop - zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 min
  • 2 Tips
  • 3 Gebruik meer speculaas en peperkoek Gebruik minder suiker Mix absoluut niet

SOS Piet - Aalsterse vlaai is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept

PH SOS Piet - Aspergepuree
60 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelen op de BBQ
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappel met kaviaar
40 min Bijgerecht
Bekijk recept