5 Maak anderhalf pak Bastogne kapot tot kleine stukjes.
6 Maak je beslagkom goed schoon (tip:azijn), doe alleen de eiwitten in de kom. Mix het en doe er om de minuut poedersuiker bij. Als het stijf genoeg is schep je met een lepel (grof scheppen, niet roeren!) de Bastogne stukjes er bij.
7 Vet het bakblik goed in.
8 Doe dit eiwitmengsel in het bakblik en maak het glad tot 1 geheel. Bak het ongeveer 2 uur in de over (of tot het hard genoeg is).
9 Klopt ondertussen de slagroom zoals vermeld staat op het pakje. En meng er ook Klop-fix doorheen.1
0 Hak de hazelnoten doormidden en schep die door de slagroom heen.1
1 Laat het opstijven in de koelkast. 1
2 Als je schuimlaag klaar is dan laat je het afkoelen in de koelkast of gewoon op het aanrecht. Zodra het koud is schep je het slagroommengsel er boven op. 1
3 Maak nog wat kruimels Bastogne en strooi die later over de taart heen voor het eindresultaat.1
4 TIP: Je kunt ook 2 schuimlagen maken, 1 als bodem en 1 voor bovenop het slagroommengsel. 1
5 TIP: Als het recept je lekker lijkt, maar niet zo van Bastogne houd, kun je ook kiezen voor bokkepootjes en de hazelnoten vervanger door geschaafde amandelen.