Wafels à la Véronique

8
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Water en melk en de boter samen lichtjes opwarmen in een grote pan. Dit op lichaamstemperatuur laten komen.
  • 2 Neem de pan van het vuur.
  • 3 Voeg nu de olie en de suikers eraan toe. Eventueel een snuifje kaneel .Voeg nu de eigelen eraan toe.Voeg dan de gist toe en laat deze mooi smelten in het mengsel door hier in te roeren.
  • 4 Dan mengt u de bloem onder dit mengsel. Eventueel eens mixen zodat u een mooi glad mengsel krijgt.
  • 5 Voeg nu het snuifje zout eraan toe.
  • 6 Voeg dan ook het stijfgeklopt eiwit eraan toe. Meng dit zachtjes al roerend onder het mengsel.
  • 7 Zet het deeg nu op een warme plaats en laat dit 20 min. rijzen.
  • 8 Dek het deeg af met een handdoek.
  • 9 Na 20 min.rijzen , roert u even zachtjes in het deeg zodat het een beetje zakt en daarna laat u dit mengsel nog 15 min. verder rijzen. Dit is om luchtige wafels te hebben. 1
  • 0 Nu kan u beginnen bakken. Smakelijk. U heeft ongeveer 36 dubbele wafels uit één kilo bloem.

Wafels à la Véronique is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes Veronique
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart à la Véronique
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade à la Véronique
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Bolognese à la Véronique
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept