1 Smelt de Solo in een pannetje en laat ze licht bruin kleuren.
2 Meng de zelfrijzende bloem, zout en vanillesuiker
3 Klop de eieren en de suiker tot een luchtige massa en klop er vervolgens de bruine boter door.
4 Meng de bloem onder het beslag.
5 Vouw de geraspte wortelen en de geraspte gember door het deeg en verdeel het beslag over een 8-tal papieren kuipjes.
6 Verwarm de oven voor op 180°C en bak de cakejes in ongeveer 18 à 20 minuten. Controleer of het deeg volledig gebakken is door er met bv. een breinaald in te prikken, als deze er droog uitkomt zijn ze gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
7 Breng de room, bloemsuiker en 50 g geraspte wortel aan de kook, laat de room indikken.
8 Klop de verse kaas tot een romige massa en spatel er de lauwe wortelroom door.
9 Bestrijk de cakejes met de wortelroom en serveer.