1 Begin met het deeg. Verbrokkel hiervoor de gist in een half kopje lauwe melk. Zeef de bloem op je werkblad, maak er een kuiltje in en giet daarin één ei, de griessuiker, het melk-gistmengsel en ongeveer 2/3 van de Solo (zachtgemaakt en in kleine blokjes gesneden). Strooi het snuifje zout op de rand van de bloem. Meng vervolgens alles in een draaiende beweging. Wanneer alle ingrediënten vermengd zijn, kneed je je deeg goed door.
2 Laat het deeg daarna een uurtje of twee rusten, afgedekt in een kom. Verwarm de oven voor op 240°. Neem een grote lage taartvorm, borstel hem in met een eetlepel Solo light vloeibaar en bestuif hem daarna lichtjes met bloem. Rol het deeg op 2 à 3 mm dikte in cirkelvorm uit en beleg hier je taartvorm mee.
3 Bereid de vulling. Klop de twee overblijvende eieren los met de room. Giet het mengsel op de taartbodem. Strooi daarover de bruine suiker gelijkmatig uit en werk af met de resterende Solo (in kleine blokjes). Schuif de taartvorm in de oven en bak gedurende 25 minuten.
Suikertaart à la Grand-mère is een recept van Solo Open Kitchen