1 Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe de Glühwein in een pan en voeg er 150 g kristalsuiker en de peren bij.
2 Laat dit een half uur op een laag vuur inkoken.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Klop 200 g kristalsuiker en 4 eierdooiers (hou de eiwitten bij) op. Smelt de Solo au bain-marie en roer die eronder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
5 Klop de eiwitten, in een vetvrije kom, stijf met de vanillesuiker en roer dat voorzichtig onder het deeg.
6 Giet dit in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
7 Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de vanillezaadjes.
8 Snij de afgekoelde cake in plakjes. Dresseer een plakje, schep er de peertjes en mascarpone over. Herhaal drie keer. Werk af met wat munt.
Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone