Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe de Glühwein in een pan en voeg er 150 g kristalsuiker en de peren bij.
  • 2 Laat dit een half uur op een laag vuur inkoken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Klop 200 g kristalsuiker en 4 eierdooiers (hou de eiwitten bij) op. Smelt de Solo au bain-marie en roer die eronder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
  • 5 Klop de eiwitten, in een vetvrije kom, stijf met de vanillesuiker en roer dat voorzichtig onder het deeg.
  • 6 Giet dit in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
  • 7 Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de vanillezaadjes.
  • 8 Snij de afgekoelde cake in plakjes. Dresseer een plakje, schep er de peertjes en mascarpone over. Herhaal drie keer. Werk af met wat munt.

Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbei-kerstmannetjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met mascarpone en fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept