1 Verwarm de oven voor op 170°C. Week de rozijnen een kwartiertje in water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
2 Haal de vellen brickdeeg uit de verpakking en rol ze open. Neem een lage ronde bakvorm, leg hem op de brickvellen en snijd de hoeken eraf, zodat je ronde vellen overhoudt.
3 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan en zet ze op een zacht vuurtje. Voeg er de appelblokjes aan toe, samen met de suiker, de kaneel, de xèresazijn en enkele druppels oranjebloesemwater. Laat een kwartier al roerend stoven en voeg daarna de uitgelekte rozijnen toe. Laat nog twee minuutjes verder stoven en laat afkoelen.
4 Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Borstel de brickvellen in met wat Solo vloeibaar en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Bak ze een vijftal minuutjes goudbruin in de oven. Laat ze drogen en afkoelen op keukenpapier.
5 Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.
6 Maak de pastilla. Neem hiervoor opnieuw de lage ronde bakvorm. Leg op de bodem een vel gebakken brickdeeg en smeer er een laagje van het appelmengsel op. Leg hierop opnieuw een vel brickdeeg en een laagje appel. Sluit af met een vel brickdeeg. Strooi hier bovenop de geroosterde amandelschilfers.
Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg is een recept van Solo Open Kitchen