2 Bereid de crème brûlée. Roer hiervoor met een klopper de eigelen los, samen met de kristalsuiker en het vanille-aroma. Voeg de room en de Nutella toe en roer stevig tot een gladde massa.
3 Doe de crème in 4 schaaltjes en bak ze 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
4 Bereid de chocoladebeignets. Breek eerst de donkere chocolade in een kom en smelt hem in de microgolfoven op halve kracht. Roer er twee eetlepels Solo vloeibaar door en laat opnieuw opstijven in de koelkast (ongeveer een uur).
5 Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk in de microgolfoven tot ze lauw is en los er de bakkergist in op. Giet dit mengsel in het kuiltje, voeg een snuifje suiker en een eetlepel cacaopoeder toe. Roer tot een glad beslag en laat een kwartier rusten op een warme plaats.
6 Haal de chocolade uit de koelkast en hak hem grof met een scherp mes. Roer de chocoladestukjes voorzichtig door het beignetbeslag.
7 Verhit de Solo frituurolie in een wokpan. Schep met een kleine pollepel porties van het beslag in de hete frituurolie en bak de beignets. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin worden. Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
8 Bestrooi de afgekoelde crèmeschaaltjes met bruine suiker en karameliseer met een bunsenbrander tot er een krokant suikerlaagje ontstaat.
9 Serveer alle desserts in aparte schaaltjes. Bestrooi de beignets net voor het opdienen met poedersuiker.
Crème brûlée van Nutella is een recept van Solo Open Kitchen