1 Verwarm je oven voor op 175°C en laat de bosvruchten ontdooien.
2 Vet een ronde springvorm van 24 cm in en laat de Solo zachtjes smelten in een pannetje.
3 Zeef de bloem en het cacaopoeder In een ruime kom. Klop de eieren met 250 g van de basterdsuiker en de vanillesuiker met een staafmixer tot een romige massa gedurende 15 minuten. Voeg intussen straalgewijs de licht afgekoelde gesmolten Solo toe en blijf nog even verder mixen.
4 Schep het mengsel van bloem en cacao luchtig door het beslag en schep in de taartvorm. Bak de taart ongeveer 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat de taart een vijftal minuten afkoelen en ontvorm hem. Schaaf met een kaasschaaf 50 g chocolade tot krullen en rasp de rest grof.
5 Klop de slagroom half stijf in een kom met de poedersuiker en de kirsch. Meng de kersen met de ontdooide bosvruchten.
6 Snijd de afgekoelde taart in tweeën. Smeer met een spatel een laagje slagroom van een centimeter over de onderste helft van de taart en leg hierop een laag van het kersen-bosvruchtenmengsel.
7 Dek af met de bovenste helft en bestrijk deze ook met een laagje slagroom. Werk af met het resterende vruchtenmengsel. Bestrijk de zijkanten van de taart met een laagje slagroom en duw er met een platte spatel de geraspte chocolade tegenaan tot de zijkant helemaal bedekt is.
8 Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en werk de bovenkant van de taart af met toefjes slagroom. Bestrooien met chocoladekrullen en klaar... einfach wunderbar!